Prima întâlnire cu un slăbănog de șosea

Prima oară când l-am văzut, m-au năpădit sentimente contradictorii – mi s-a părut prea fragil pentru constituția și stilul meu, dar și destul de fioros ca să poată fi aburit cu generalități. Așa că am început să mă interesez – de unde vine, ce caracter are, cum se „utilizează”.

După două zile a venit și momentul adevărului – l-am luat la o tură de încercare. Nervos, inițial, a început să se mai domolească, pe măsură ce reușeam să-i ghicesc butoanele corecte. După trei ore de plimbat pe pistă, pe șosea și pe pavate, a decis să rămână peste noapte, așa că a doua zi l-am scos la drum întins. Am parcurs împreună peste 80 de km (Băișoara – Rimetea – Cheile Vălișoarei), timp în care nu am făcut decât să ne adaptăm unul altuia, să ne minunăm reciproc (mai mult eu) de capacitățile celuilalt și să ne testăm limitele.

Pe drumul de întoarcere, când mai aveam vreo 13 km până la mașină, a decis – ca un ultim gest de rezistență – să mă pună din nou la încercare: a pufnit zgomotos, de s-au pornit pe lătrat toți câinii din Iara, și m-a lăsat cu ochii-n soare, cu pană pe spate. Am găsit însă petec de cojocul lui, iar primul weekend împreună s-a terminat așa cum trebuie – cu noi doi acasă, în siguranță, arși de soare și obosiți, dar fericiți.

I-am spus Wil, pentru că, de când l-am văzut, am în minte melodia asta:

Dar și pentru că provine dintr-o familie care se numește Wilier Triestina, întemeiată acum 120 de ani în Italia. Eu l-am întâlnit la niște tipi dintr-o bucată, pe care-i găsiți la Cluj, pe Salcâmului 37, în casa prietenoasă Bike44.

Și ca să-l și admirați – oameni buni, acesta este Wil, bicicleta de șosea care mă va ajuta să particip, în octombrie, la Ciclaton, o competiție care are drept scop adunarea de fonduri pentru cinci cauze educaționale, inclusiv programul IMPACT al Fundației Noi Orizonturi (pentru care pedalez eu :D).

wil

Țineți aproape, dacă vreți să aflați mai multe despre toate lucrurile minunate care s-au întâmplat ca să ajung aici, dar și despre cum faci trecerea de la un Mountain Bike la un Road Bike și despre cum te pregătești, ca amator, să faci 740 de km în 5 zile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s