Dacă e joi, luăm micul dejun pe bicicletă!

La Cluj se întâmplă o chestie care tare-mi place: Ride2Work. În fiecare joi, suntem invitați să mergem pe biciclete la birou, iar mai nou invitația vine la pachet cu un mic dejun, o cafea, un masaj, o reparație pe loc și… prieteni. Oameni ca mine, care nu mai suportă să petreacă zeci de minute îndesat în autobuze care miros; care nu mai are răbdare să caute un amărât loc de parcare; care nu se îndură să se despartă de bicicleta lui nici măcar în zilele de job. Așa că: felicitări pentru idee, Diana Silaghi!

Mi-a făcut plăcere, astăzi, să-i văd la punctul de întâlnire pe Elisei Miron, mountainbiker la NoMad Merida CST și pe Balint Pazsi, care a scos în stradă standul de reparații de la Puremotion.

Această prezentare necesită JavaScript.

Felicitări companiilor care s-au alăturat până acum acestui demers: Evozone și Frescobar, dar și celor care vor face asta pe viitor!

În cadrul proiectului Ride2Work, a început un studiu legat de mersul pe bicicletă, prin care au fost chestionați până acum aproximativ o mie de clujeni. Studiul arată că:

–  57% dintre respondenți consideră că mersul cu bicicletă este o idee excelentă, deoarece îmbină utilul cu plăcutul

– 39% dintre respondenți spun că e o idee bună, dar cu toate acestea mulți clujeni circulă rar sau chiar deloc cu bicicleta spre serviciu.

Pe baza rezultatelor din chestionar şi al feedback-ului primit de la clujeni, membrii proiectului Ride2Work Cluj vor să lucreze la o strategie de transport cu bicicleta pentru anul 2017. “Aproximativ 70% dintre respondenţii chestionarului ar aprecia efortul companiei în care lucrează de a susţine mersul pe bicicletă la serviciu. Ne bucurăm că multe companii se implică şi susţin iniţiativa Ride2Work pentru că ne dorim ca bicicleta să fie o modalitate cât mai viabilă de transport. În plus, companiile care ne susțin subliniază și beneficiile asupra sănătăţii, a mediului, a traficului cât şi beneficiile financiare care reies din transportul pe două roți”, anunţă membrii echipei Ride2Work Cluj.

Acestea fiind spuse – unde ne vedem joia viitoare? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s