Zările se tipăresc impresionist pe retină în timp ce motoarele diesel din picioare pistonează alert pe ritmul vântului care-ți șuieră „libertaaaateeeeee”, la ureche. Însă nu totul e roz în regatul căluțului de un om putere. Voi fi – poate prea – sinceră în cele ce urmează, dar cred că o relație adevărată, așa cum este cea dintre un om și bicicleta lui, nu se poate construi decât pe adevăr 🙂
1.bronzul
Se întinde de la oul piciorului până la jumătatea coapsei și de la încheietura mâinii până la jumătatea bicepsului. Uneori prezintă niște pauze cam cât curelușele de la cască de late pe lângă ureche și până sub bărbie. Face imposibilă purtarea unei rochii de gală, iar uneori poate sugera că ai o boală ciudată care-ți face mâinile albe. Personal nu am găsit deocamdată vreo soluție – soarele te arde chiar dacă porți cremă cu factor de protecție 50!
2.vânătăile
Indiferent cât de bine controlezi bicicleta, tot se mai întâmplă să te dezechilibrez și să-ți lovești tibia de pedale sau să cazi și să-ți zdrelești genunchii. Ultima dată când am fost acasă am îmbrăcat o fustă, să-i fie drag mamei mele de mine, însă nu am făcut decât s-o îngrozesc cu vânătăile de pe pulpe. De căzut, am căzut o singură dată și mi-am învinețit tot șoldul drept. Soluția: să strângi din dinți și să pedalezi până acasă.
3.costumul de lycra
Aerodinamica și confortul pe bicicletă vin la pachet cu curajul de a-ți expune kilogramele. Pe toate pe care le ai. Pantalonii cu burete și tricoul cu buzunare la spate (pentru gustările pe care trebuie să le iei în curse) nu lasă nimic imaginației. Și, să fim serioși, nu toți avem determinarea lui Froomey de a pierde kilograme (contrar așteptărilor, pedalatul nu ajută foarte mult în această privință, dacă nu îl combini cu o dietă alimentară corespunzătoare. Însă și dacă o faci, rezultatele pot fi spectaculoase!).
4.iritația produsă de șa
Poate nu am găsit eu bazonul potrivit, dar până acum nu s-a întâmplat să nu mă irit în zona șeii, după o tură de câteva ore bune (mai ales în ultima vreme, când m-am concetrat pe performanță și nu pe plăcerea de a călători). Ce „Victoria Secret Love Spell” pure seduction sau amber romance?! Bepanthen Plus, baby!
5.excitația produsă de șa
Sunt dezbateri întregi pe această temă – dacă femeile se excită sau nu atunci când pedalează sau călăresc. Pe cal nu m-am urcat, dar de pedalat pedalez și pot spune că… depinde de perioadă (nu intru în detalii). Oricum, cu toții știm ce se întâmplă când o chestie well… tare se freacă prea mult de acea zonă sensibilă. Însă contrar primului gând, nu este o senzație plăcută și nu ține șase ore, cât durează tura – se transformă imediat în disconfort sau/și durere. Așa că nu vă grăbiți să zâmbiți pe sub mustăți.
În cazul bărbaților se adaugă listei epilatul. E mai greu până te decizi s-o faci prima dată, pentru că nu știi cum se procedează – până deasupra genunchiului; până deasupra copasei; până sus; dacă îți razi și mâinile, să-ți razi și pieptul?… În plutonul profesionist este luat peste picior cel care NU se epilează. Campionul mondial Peter Sagan a primit cadou de la Vincenzo Nibali o lamă de ras după ce a fost fotografiat cu mărar pe picioare 😀

Până data viitoare, s-avem timp de pedalare! 🙂